De fysio fitheidsscan is een hulpmiddel om u te adviseren en te begeleiden bij het weer gaan bewegen voor een goede gezondheid en fitheid. Deze scan is ontwikkeld door het KNGF.

Wat houdt een fysio fitheidsscan in?

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. korte vragenlijst, die u hier online kan invullen
  2. conditie
  3. kracht (naar keuze)
  4. lenigheid (naar keuze)
  5. coördinatie (naar keuze)
  6. huidplooimeting
  7. uitslag

Na uw inschrijving ontvangt u alle benodigde informatie en een korte digitale vragenlijst in de praktijk. Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met u heeft doorgenomen wordt u geïnformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens kunt u zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt uw conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw coördinatie.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur.

Wordt het vergoed?

HET IS GRATIS ALS U VERZEKERD BENT BIJ DE MENZIS EN EEN AANVULLEND PAKKET HEEFT.

De fysio fitheidsscan kost anders eenmalig 45 euro.

Meer informatie: www.fysiofitheidscan.nl

Hoe maak ik een afspraak?

Bel ons: 0344 691458

Fysio_Fitheidsscansidebar