Dry needling wordt ook wel gezien als het westerse zusje van acupunctuur. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van ‘knopen’ in een spier. Dit zijn kleine verhardingen die voor flinke, uitstralende pijnklachten kunnen zorgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut plaatst gericht, zeer dunne naaldjes in een spier om deze te laten ontspannen.

‘Dry’ duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. Deze behandeling is zeer geschikt om een snel herstel te bereiken. Als de spieren ontspannen zijn, kan er namelijk gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie. Dry needling is geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling.

 

Vergoeding Dry needling

Dry-needling maakt bij ons onderdeel uit van uw fysiotherapie behandeling. Er worden dan ook geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Het verschil met Acupunctuur

Bij acupunctuur worden meerdere naaldjes vaak oppervlakkig in de huid geplaatst. Acupunctuur is erop gericht om de energiebanen van het lichaam te beïnvloeden en blijven enige tijd zitten. Bij Dry needling wordt vaak 1 naald gebruikt die kortdurend de spier prikkelt.

Hoe voelt het aan?

Het naaldje is zo dun dat u het inbrengen in principe niet voelt. Als de juiste plaats wordt aangeprikt spant de spier zich even kort aan. Dat kan een soort kramp gevoel geven. De spier zal zich daarna meestal direct weer ontspannen en u kunt dan weer makkelijk bewegen. De behandelde spieren kunnen wel vermoeid en zwaar aanvoelen, maar dat is meestal van korte duur.

dry-needling-rechterzijde