Revalidatie na een operatie of opname?
Na een operatie of opname in het ziekenhuis kan fysiotherapie zinvol zijn. De fysiotherapeut kan u helpen het herstel te versnellen zodat u uw dagelijkse activiteiten weer zo snel mogelijk kan oppakken.

Voor wie?
Fysiotherapie na een operatie
Na een operatie aan bijvoorbeeld heup, knie, schouder of rug kan uw specialist u doorverwijzen voor fysiotherapie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kijkoperatie of de plaatsing van een prothese. De reden voor de verwijzing is dat u op een professionele manier begeleid moet worden naar herstel, vaak wordt dit onderschat.

Fysiotherapie na een opname in het ziekenhuis of verpleeghuis
Niet alleen wanneer u geopereerd bent is revalidatie raadzaam. Ook na een opname in het ziekenhuis of verpleeghuis kan fysiotherapie u helpen naar een goed herstel. Uw conditie kan verminderd zijn, uw spieren verzwakt en alledaagse dingen gaan moeilijker dan zij voorheen gingen.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?
Tijdens de therapie krijgt u adviezen over de juiste belasting en oefeningen ter bevordering van conditie, spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Dit is afhankelijk van het type operatie dat u heeft gehad of wat de reden was voor uw opname.
Tijdens de therapie leert u een juiste balans te vinden tussen wat uw lichaam aankan en wat voor een belasting u geeft. De behandeling kan indien nodig (bij aanvang) aan huis plaatsvinden.

Vergoeding?
De meeste revalidatietrajecten vallen binnen de vergoeding van de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen vanuit uw aanvullende verzekering, indien u niet of niet toereikend aanvullend verzekerd bent dan moet u deze behandelingen zelf betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie vanuit uw basisverzekering betaald. Het eigen risico bedrag is dan wel van toepassing.

Wilt u meer informatie over fysiotherapie na een operatie of opname in het ziekenhuis of verpleeghuis?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.