Fysiotherapie in water is een vorm van oefentherapie die in het water wordt gedaan. Dit kan groepsgewijs (Hydrotherapie) of individueel, onder begeleiding van een fysiotherapeut.
Fysiotherapie in water, onbelast oefenen maakt het bewegen voor mensen met gewrichtsklachten makkelijker omdat de opwaartse kracht van het water het lichaam ‘lichter’ maakt en daardoor spieren meehelpt met het bewegen van de gewrichten.

 

Voor welke klachten kan ik terecht?

Fysiotherapie in het water is geschikt voor orthopedische klachten aan bijvoorbeeld de enkels, knieën, heupen en schouders of chronische klachten als reuma, artrose, rugklachten en diabetes. Met uw klacht maakt u een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens de intake wordt u onderzocht en getest door één van de fysiotherapeuten en vervolgens wordt er een behandelplan voor u samengesteld. Vanuit dit behandelplan starten de behandelingen in het water. Wanneer u uitbehandeld bent, krijgt u mogelijk het advies deel te nemen aan de Aqua Groepslessen van Sport For All!

 

Wordt fysiotherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Fysiotherapie in het water is een reguliere therapeutische behandeling. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de hoogte van de vergoeding fysiotherapie.

 

Wanneer zijn de behandelingen?

De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad. Een behandeling duurt 25 minuten. We willen u verzoeken tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal.

 


Behandellocaties Fysiotherapie in water:

Adam van Delenstraat 8

4024 JB Eck en Wiel

T: 0344-691458