Bij Peuter Survival raken kinderen vertrouwd met het water, ontwikkelen ze een goed watergevoel en leren ze vooral hoe ze zichzelf kunnen redden in allerlei situaties. Jonge kinderen zijn motorisch nog niet (goed) in staat om diverse zwemslagen te leren. Om deze reden starten kinderen veelal tussen 4 en 6 jaar pas met zwemles. En dat terwijl verdrinking met name voorkomt bij jonge kinderen!

Daarom is het belangrijk dat we kinderen al op jongere leeftijd leren om te overleven bij een val te water. Want het maakt immers niet uit of je technisch goed naar de kant zwemt, maar dát je naar de kant zwemt. Zonder specifieke zwemslagen te leren, zijn kinderen na het behalen van het Peuter Survival Diploma in staat om zich te redden in het water. Zelfs met kleren aan!

De eerste stap naar een leven lang veilig zwemplezier!

………………………..……………………..……………………………………………..

De voordelen van Peuter Survival

  • Plezier
  • Op jonge leeftijd zelfredzaam worden in het water
  • Ontwikkeling motoriek
  • Ontwikkeling sociale vaardigheden
  • Stimuleert vertrouwen
  • Perfecte voorbereiding op de zwemles

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op Peuter Survival?

Easy Swim Peuter Survival: vanaf 3 jaar

Hoe lang duurt een les:

Easy Swim Peuter Survival:  45 minuten

Hoe groot zijn de groepen? 

Easy Swim Peuter Survival:  Maximaal 6 kinderen

………………………..……………………..……………………………………………..

Peuter Survival Diploma

Het Peuter Survival Diploma is opgebouwd uit 3 praktijksituaties: Bootje varen, Duikboot en Superheld. Hiermee wordt oefenstof voor de kinderen herkenbaar en sluit het aan bij hun belevingswereld. De kinderen hebben hierdoor meer plezier, waardoor het leren bijna als vanzelf gaat. Elke praktijksituatie is opgebouwd uit diverse vaardigheden die nodig zijn om zelfredzaam te zijn. Tijdens het gekleed zwemmen, dragen de kinderen een t-shirt met korte mouwen en een korte broek.

 

Bekijk eventueel ook onze andere activiteiten voor kinderen