Jonge kinderen zijn motorisch nog niet (goed) in staat om diverse zwemslagen te leren. Om deze reden starten kinderen veelal tussen 4 en 6 jaar pas met zwemles. En dat terwijl verdrinking met name voorkomt bij jonge kinderen!

Daarom is het belangrijk dat we kinderen al op jongere leeftijd leren om te overleven bij een val te water. Want het maakt immers niet uit of je technisch goed naar de kant zwemt, maar dát je naar de kant zwemt.

Bij Peuter Survival worden op speelse wijze de vaardigheden, die nodig zijn om zelfredzaam te zijn in het water, aangeleerd. Dit traject wordt vervolgens afgesloten met het Peuter Survival Diploma

 

De voordelen van Peuter Survival

WATERVEILIGHEID

Kinderen leren de basisvaardigheden om zichzelf te kunnen redden in het water. Ook gekleed.

COÖRDINATIE-ONTWIKKELING

Peuter Survival draagt bij aan de verbetering van de coördinatie en stimuleert de leervaardigheden (o.a. uitleg begrijpen en zelf iets uitleggen).

GOED VOOR DE GEZONDHEID

Zwemmen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Ook bouwen de kinderen, door te zwemmen, kracht op.

ONTWIKKELING SOCIALE VAARDIGHEDEN

De sociale vaardigheden worden gestimuleerd door middel van een vaste lesgroep en lesgever.

STIMULEERT VERTROUEN

Kinderen leren stap voor stap om zelfstandig te bewegen in het water. Dit vergroot het vertrouwen en vermindert de (kans op) angst voor water.

GEZINSPLEZIER

Door de grote variatie aan materialen en oefenstof gaan de kinderen zwemmen als iets leuks ervaren. Een ervaring waar het hele gezin veel plezier aan zal beleven.

 

PERFECTE VOORBEREIDING OP DE ZWEMLES

Tijdens Peuter Survival wordt op een leuke en speelse manier de basis voor de zwemslagen geleerd. Kinderen zullen hier zeker van profiteren tijdens de start van de zwemlessen.
Peuter Survival Diploma

Het Peuter Survival Diploma is opgebouwd uit 3 praktijksituaties: Bootje varen, Duikboot en Superheld. Hiermee wordt oefenstof voor de kinderen herkenbaar en sluit het aan bij hun belevingswereld. De kinderen hebben hierdoor meer plezier, waardoor het leren bijna als vanzelf gaat. Elke praktijksituatie is opgebouwd uit diverse vaardigheden die nodig zijn om zelfredzaam te zijn. Tijdens het gekleed zwemmen, dragen de kinderen een t-shirt met korte mouwen en een korte broek.

 

Meer informatie?

Bel ons: 0344 691458